Niespełna dwa tygodnie pozostało do wiosennej edycji największego festiwalu kulinarnego w Polsce. Tym razem Restaurant Week potrwa aż sześć tygodni i odbędzie się w dniach 13.03 - 24.04.2024 r. Można już rezerwować stoliki.
Sieć spaghetterii Makarun otworzyła swój drugi lokal w stolicy Podkarpacia. Obiekt powstał w strefie food court w Millenium Hall, w miejscu gdzie do tej pory mieścił się North Fish.
Przy jednym z głównym miejskich deptaków zapachniało włoskim przysmakiem. Na ul. Tadeusza Kościuszki 7, w miejscu dawnego Murzynka, otworzyła się nowa pizzeria – PizzaYolo. Klienci lokalu sami mogą dobrać oryginalne składniki i skomponować swoją własną pizzę.
W lutym w Rzeszowie otworzą się dwa lokale marki Crazy Bubble. Powstaną w dwóch największych rzeszowskich galeriach handlowych: Galerii Rzeszów i Millenium Hall.
W centrum handlowym Nowy Świat przy ul. Krakowskiej otwiera się burgerownia spod szyldu Giga Buła, to sieć lokali i foodtrucków stworzona przez popularnego polskiego yutubera IsAmU. Będzie to już siódmy lokal tej marki w Polsce.
Będzie to już piąta restauracja McDonald’s w stolicy Podkarpacia. Nowy lokal powstaje przy ul. Rzecha 2c, w sąsiedztwie otwartej niedawno stacji BP, niedaleko ronda Kuronia.
Kilkadziesiąt rzeszowskich restauracji i cukierni bierze udział w Festiwalu Smaków, kulinarnym wydarzeniu zorganizowanym w ramach jubileuszu 670-lecia Lokacji Miasta Rzeszowa.
Yaprak – to nazwa pierwszej w Rzeszowie tureckiej restauracji, której otwarcie odbędzie się w najbliższą sobotę. „Zgodnie z hasłem widniejącym na ulotce, poczujemy tu „smak prawdziwej tureckiej kuchni”.
Jesienna edycja Restaurant Week odbywa się pod hasłem #FoodSmellsGood. Bierze w nim udział sześć rzeszowskich restauracji oraz lokale z Trzebowniska i Radawy. Za trzydaniowe doświadczenie restauracyjne zapłacimy 69 zł.