Lokal Zapitala z kuchnią bliskowschodnią wprowadził limitowane, „tygodniowe specjały”. W każdą sobotę grudnia, klienci mogą degustować cztery rodzaje mięs serwowane w lawaszu lub w bułce. W najbliższy weekend na grilla wjeżdża dzik.
Akcja rozpoczęła się 6 grudnia. Podczas minionego weekendu w lokalu serwowano mięso z jelenia marynowane w jałowcu, czosnku oraz czerwonym winie.
Kolejny mięsny specjał „wjeżdża na grilla” w najbliższa sobotę, 13 grudnia. Tym razem klienci lokalu będą mogli skosztować mięsa z dzika marynowanego w Żubrówce i rozmarynie, z nutą czerwonego pieprzu, kolendry, kminku i oregano.
Zgodnie z zapowiedziami, w kolejne grudniowe weekendy w ofercie pojawią się: gęsina oraz kaczka.
Pamiętajcie, że „tygodniowe specjały” dostępne są tylko i wyłącznie w soboty - do wyczerpania zapasów. Wybrane mięso można zamówić w bułce lub zawinięte w chrupiącym lawaszu.
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz