Rzeszów - Środa, 05.11.2025
Reklama

Przy ul. Grunwaldzkiej otwarto nowy lokal serwujący proziaki

Dodano: 06.03.2025 r. / Redakcja

fot. RzeszowskieSmaki.pl
fot. RzeszowskieSmaki.pl

W samym centrum Rzeszowa, a dokładnie przy ul. Grunwaldzkiej 18 otworzyła się Proziakarnia. Lokal oferuje popularny podkarpacki przysmak tworzony na bazie starych receptur połączonych z „nutą nowoczesnej kreatywności”.

Proziakarnia działa od wczoraj, jednak wielkie, oficjalne otwarcie zaplanowano na sobotę, 8 marca, w godzinach od 11:00 do 15:00. Z tej okazji wszystkie poziaki z oferty dostępne będą z 30 procentowym rabatem.

„Czekamy na Was z pysznymi, świeżutkimi proziakami. Wpadajcie i przekonajcie się sami, jak smakuje tradycja w nowoczesnym wydaniu” – zachęca w mediach społecznościowych Proziakarnia.

Co znajdziemy w menu lokalu? Do wyboru mamy kilkanaście rodzajów proziaków, w tym na słodko i na słono. W ofercie również propozycje dla wegetarian (proziak Wege) oraz miłośników ostrzejszych smaków (Diabelski).

Ceny kształtują się na poziomie od 9 zł (za proziaka bez dodatków) do 30 zł (opcja z mięsem i warzywami).


Reklama

Komentarze

Pozostałe wiadomości

Aktualności

Dwa Bratanki - idealne miejsce na wizytę z dziećmi

Przestronny plac zabaw i piękny ogród sprawiają, że zarówno dzieci jak ich rodzice mogą miło spędzić czas.

Aktualności

Taurus - niedroga kuchnia ze słynną golonką podkarpacką z Pilzna

Tradycyjne potrawy kuchni polskiej, szybka i miła obsługa gwarantowane. Sztandarowym produktem jest golonka podkarpacka z Pilzna.

Aktualności

Walentynki ze smakiem. Gdzie na romantyczną kolację w Rzeszowie?

Sprawdziliśmy ponad 20 walentynkowych ofert rzeszowskich restauracji.

Aktualności

Karczma Biała wprowadziła jesienne nowości w menu

Z dań głównych Szefowa kuchni poleca polędwiczkę otuloną boczkiem w sosie serowym z paloną brandy i zielonym pieprzem.

Aktualności

Próbowaliście już placków po węgiersku w Krypcie?

Jednym z flagowych dań Pubu i Restauracji „Krypta” są placki po węgiersku, które cieszą się dużą popularnością wśród klientów.

Aktualności

Warsztaty kulinarne w Kolbuszowej

Warsztaty odbywają się w kolbuszowskim parku etnograficznym. Pierwsze spotkanie już 28 czerwca. Trwają zapisy.

Aktualności

Trwa jesienna edycja Restaurant Week. Szefowie kuchni serwują popisowe menu

Jesienna edycja Restaurant Week odbywa się pod hasłem #FoodSmellsGood. Bierze w nim udział sześć rzeszowskich restauracji oraz lokale z Trzebowniska i Radawy. Za trzydaniowe doświadczenie restauracyjne zapłacimy 69 zł.

Aktualności

Nowa pizzeria zamiast restauracji wegańskiej

Przy ul. Jagiellońskiej 37, w miejscu gdzie dotychczas mieściła się restauracja wegańska Vegus, otwarto nową pizzerię o nazwie Radełko.

Reklama