Rzeszów - Czwartek, 16.10.2025
Reklama

W centrum Rzeszowa otwarto nowy lokal z zapiekankami

Dodano: 02.09.2024 r. / Redakcja

Rzeszowskie Zapiekanki to nowy lokal na gastronomicznej mapie Rzeszowa. Powstał przy ul. Leopolda Lisa-Kuli 16. Oficjalne otwarcie odbyło się w niedzielę, 1 września 2024 r.

Jak czytamy w mediach społecznościowych, firma nawiązuje „do smaku i atmosfery sprzed lat, szczególnie do czasów PRL-u”. Punkt oferuje tradycyjne zapiekanki w kliku odsłonach, m.in. z salami, z kurczakiem, serową czy z tuńczykiem. Ceny rozpoczynają się od 13 zł.

Specjalnością lokalu są tzw. PROzapiekanki, które podawane są na proziaku. Do wyboru mamy dwa rodzaje takich zapiekanek: tradycyjną z pieczarkami, serem, sosem i szczypiorkiem oraz wiejską dodatkowo z kiełbasą, serem wędzonym i ogórkiem kiszonym. Za pierwszą zapłacimy 8 zł, za drugą 10 zł.

W menu Rzeszowskich Zapiekanek dostępne są również napoje zimne i gorące.


Reklama

Komentarze

Pozostałe wiadomości

Aktualności

Danie za "dyszkę", czyli Rzeszowska Noc Restauracji

17 maja 10 rzeszowskich lokali zaserwuje potrawy za 10 zł.

Aktualności

Symbioza kuchni włoskiej i tradycyjnej kuchni podkarpackiej w nowej odsłonie karty menu Restauracji Oranżeria

Nowa karta menu Oranżerii, to połączenie wysokiej jakości produktów i tradycyjnych produktów z Podkarpacia

Aktualności

Włoski fast food w centrum Rzeszowa

Na 15 kwietnia zapowiadane jest otwarcie nowego lokalu gastronomicznego w centrum Rzeszowa, a dokładnie w Rynku – „Italian Fast Food”.

Aktualności

Smaki wiosny w restauracji Ferula. Nowe potrawy czerpią z darów natury

Restauracja Felura w Hotelu Bacówka Radawa & Spa zaprasza na fascynującą podróż po smakach dzieciństwa i kuchni naszych dziadków.

Aktualności

Co zjemy za 10 zł w centrum Rzeszowa? cz. 2

Powracamy z drugą częścią naszego zestawienia. Oto kolejne 13 lokali, do których śmiało możecie wstąpić z "dyszką" w kieszeni.

Aktualności

Restauracja Gino's stawiana na ekologię

Przy mieszczącej się przy ulicy Kwiatkowskiego 53b restauracji Gino's, powstał ekologiczny ogródek z ziołami. Od teraz do potraw podawanych w naszej restauracji stosujemy zioła własnej hodowli - zdradza Menager.

Reklama