Kolbuszowscy policjanci dwukrotnie interweniowali w miniony weekend w jednej z restauracji na terenie gminy Cmolas. Lokal, pomimo obowiązującego zakazu, był otwarty dla klientów.
W związku z wprowadzeniem w Polsce stanu epidemicznego, lokale gastronomiczne, w tym bary, puby i restauracje mogą świadczyć usługi sprzedaży posiłków jedynie na wynos. Za złamanie tego zakazu grozi kara grzywny w wysokości do 5 tys. zł.
Nie wszyscy jednak stosują się do tego zakazu.
W miniony weekend policjanci z Kolbuszowej dwukrotnie interweniowali w jednym z lokali na terenie gminy Cmolas, którego właściciele nie stosowali się do obowiązujących zaleceń. Zarówno w sobotę wieczorem, jak również w niedzielę, lokal był otwarty dla klientów. Funkcjonariusze wylegitymowali właścicielkę i przebywających tam klientów.
Kolbuszowscy policjanci zamierzają skierować wnioski o ukaranie właścicieli za niestosowanie się do przepisów Ustawy z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi.
PODKARPACIE. Podkarpaccy straży biorą czynny udział w szeregu działaniach, mających na celu zminimalizowanie rozprzestrzeniania się koronawirusa. Ich zadania mają charakter wspomagający działania innych służb.
PODKARPACIE. 5019 osób pod nadzorem, 4472 w kwarantannie, 48 osób hospitalizowanych, 827 wykonanych testów, 19 przypadków zakażenia koronawirusem – oto aktualna sytuacja w województwie podkarpackim.
Sędziszowski zakład znany z produkcji filtrów do samochodów i maszyn rolniczych, dołącza do grona firm zaangażowanych w walkę z epidemią koronawirusa COVID-19
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodać komentarz