Rzeszów - Czwartek, 06.11.2025
Reklama

Przy ul. Grunwaldzkiej otwarto nowy lokal serwujący proziaki

Dodano: 06.03.2025 r. / Redakcja

fot. RzeszowskieSmaki.pl
fot. RzeszowskieSmaki.pl

W samym centrum Rzeszowa, a dokładnie przy ul. Grunwaldzkiej 18 otworzyła się Proziakarnia. Lokal oferuje popularny podkarpacki przysmak tworzony na bazie starych receptur połączonych z „nutą nowoczesnej kreatywności”.

Proziakarnia działa od wczoraj, jednak wielkie, oficjalne otwarcie zaplanowano na sobotę, 8 marca, w godzinach od 11:00 do 15:00. Z tej okazji wszystkie poziaki z oferty dostępne będą z 30 procentowym rabatem.

„Czekamy na Was z pysznymi, świeżutkimi proziakami. Wpadajcie i przekonajcie się sami, jak smakuje tradycja w nowoczesnym wydaniu” – zachęca w mediach społecznościowych Proziakarnia.

Co znajdziemy w menu lokalu? Do wyboru mamy kilkanaście rodzajów proziaków, w tym na słodko i na słono. W ofercie również propozycje dla wegetarian (proziak Wege) oraz miłośników ostrzejszych smaków (Diabelski).

Ceny kształtują się na poziomie od 9 zł (za proziaka bez dodatków) do 30 zł (opcja z mięsem i warzywami).


Reklama

Komentarze

Pozostałe wiadomości

Aktualności

Rzeszów Restaurant Week trwa! Przed na nami jeszcze kilka dni świętowania w najlepszych restauracjach

Do 31 października możecie świętować Restaurant Week najlepszych restauracjach w Rzeszowie. Ostatnie rezerwacje czekają na www.RestaurantWeek.pl. Do zobaczenia przy stole!

Aktualności

Nagrodzona gęsina na Św. Marcina w restauracji Oranżeria

11 listopada będziecie mogli skosztować potrawy, która zwyciężyła w konkursie „Gęsina w Restauracji”

Aktualności

Niebieskie Migdały z nowym menu i nową salą

Zobacz co znajdziesz w jesiennym menu.

Aktualności

Nowości w Zupabarze

Powoli wszyscy przestawiamy się na tryb wiosenny więc w Zupabarze wszystkie przekąski czyli jaglanki, puddingi chia i granole zjecie z kolorowym, pachnącym latem musem mango - banan z dodatkiem pestek granatu.

Aktualności

Nowe godziny otwarcia Krakowskiego Kumpira

Sprawdźcie w jakich godzinach zjecie chrupiące, pieczone ziemniaki.

Aktualności

Oliwy własnej produkcji od Gino's Pizza & Pasta

Gino's Pizza & Pasta z myślą o swoich klientach zamawiających pizzę, bądź pasty do domu, rozpoczęła sprzedaż oliw własnej produkcji.

Aktualności

Smaki Kresów podczas EkoBazaru

Smaki Kresów będą główną atrakcją zbliżającego się grudniowego EkoBazaru. Tym razem Bazar wyjątkowo rozpocznie się w sobotę 30 listopada 2013 r. i potrwa do wtorku 3 grudnia 2013 r.

Aktualności

Jesienne nowości w menu restauracji Dwa Bratanki

W karcie dań restauracji-zajazdu Dwa Bratanki zagościły jesienne propozycje. Każdy znajdzie coś dla siebie, dodatki do dań głównych można dowolnie wymieniać.

Reklama