Rzeszów - Wtorek, 09.09.2025
Reklama

17 rzeszowskich restauracji w jesiennej edycji Restaurant Week. Ruszyły rezerwacje!

Dodano: 08.09.2025 r. / Redakcja

fot. SI / Adobe Stock
fot. SI / Adobe Stock

Można już rezerwować stoliki na kolejną edycję Restaurant Week pod hasłem „From Foodies For Foodies”. Jesienna odsłona Festiwalu potrwa od 7 października do 19 listopada, a na Gości czekają autorskie, 3-daniowe menu z prezentem. W wydarzeniu bierze udział aż 17 rzeszowskich restauracji, w tym 4 debiutujące.

Największe i najpopularniejsze wydarzenie towarzysko-kulinarne w Polsce powraca w jesiennej edycji „From Foodies For Foodies”, będącej świętem smaku, poleceń i odkrywania nowych menu. RestaurantWeek to wydarzenie, które ukształtowało polską scenę Foodie – z ponad 2 milionami zarezerwowanych menu, tysiącami restauracji i stale rosnącą społecznością Foodies, chętnie dzielących się swoimi kulinarnymi odkryciami.

Tegoroczny RestaurantWeek staje się jeszcze bardziej społecznościowy i autentyczny. W jesiennej edycji głos należy do Foodies – tych, którzy odkrywają nowe restauracje, testują menu, wracają do ulubionych smaków i chętnie dzielą się rekomendacjami. To właśnie Foodies - swoimi wyboramii powrotami - współtworzą selekcję restauracji w tej edycji Festiwalu.

Popisowe menu w specjalnej cenie

Na Gości czekają trzydaniowe menu z prezentem, dostępne od 69,99 zł (+ opłata rezerwacyjna 9,99 zł, min. 2 osoby + 10 zł prime time). Z kartą Visa można dodatkowo otrzymać rabat nawet do 40 zł. RestaurantWeek to doskonała okazja, by spróbować popisowych menu przygotowanych przez topowych Chefów, odkrywać nowe restauracje i dzielić się kulinarnymi doświadczeniami z Bliskimi

Rezerwacje już trwają na https://restaurantweek.pl. Wybierz restaurację, datę, godzinę, menu i gotowe!

Lista i oferta restauracji biorących udział w jesiennej edycji Restaurant Week

W Festiwalu weźmie udział 17 rzeszowskich restauracji, w tym 4 debiutujące: Tbiliso, Sushija, Indian Taste, Fuente. Na stołach królować będą klasyki w nowoczesnym wydaniu oraz odważne kulinarne eksperymenty – od fuzji kuchni świata po zaskakujące słodko-wytrawne kompozycje. Obok dań, które dopiero mogą stać się nowymi ulubieńcami, znajdą się także te już polecane przez Foodies - to właśnie ich rekomendacje nadają ton tej edycji.

Blue Diamond (Trzebownisko)

Menu A

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Krem z kiszonej kapusty podawany z krokiecikiem i suszoną kiszoną kapustą

Danie główne:

Schab z dzika podawany na puree z buraka czerwonego, borowikiem i paluchem ziemniaczanym

Deser:

Creme brulee z rokitnikiem

 

Menu B

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Krem z kiszonej kapusty podawany z krokiecikiem i suszoną kiszoną kapustą

Danie główne:

Ravioli z pomidorem suszonym, parmezanem i rukolą

Deser:

Creme brulee z rokitnikiem


Capella Restaurant & Lobby Lounge

Menu A

Przystawka:

Solianka na kiszonce

Kwaśno-ostra zupa na  kiszonkach z dodatkiem mięsa i warzyw

Danie główne:

Gęsie pipki podane na puree chrzanowym z glazurowaną marchewką

Faszerowane szyjki gęsie w sosie na bazie czerwonego wina

Deser:

Charoset na kruchym cieście

 

Menu B

Przystawka:

Cappuccino borowikowe

Danie główne:

Kreple z kaszą perłową podane z sosem piernikowym

Pierogi z kaszą, warzywami i imbirem

Deser:

Charoset na kruchym cieście


Delice

Menu A

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Kremowy serek w duecie z karmelizowanym boczkiem, wyrazistą, lekko pikantną salsą z papryki i ananasa, świeżą kolendrą, podany z tapenadą z czarnych oliwek i chrupiącymi Grissini

Danie główne:

Soczyste żeberko w brzoskwiniowo - pomidorowej glazurze z chrupiącymi ziemniakami patatkami, delikatnie duszoną czerwoną kapustą na ciepło, sosem chrzanowym z czarnym czosnkiem

Deser:

Czekoladowa miseczka na kruszonce z solonych kasztanów, wypełniona gruszkami nashi aromatyzowanymi białym vermutem i kardamonem, podana z aksamitnym kremem kakaowym i chrupiącym popcornem karmelowym

 

Menu B

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Kremowy serek z pieczonymi kasztanami, dynią i warzywami korzeniowymi w syropie z pędów sosny, przełamany lekko pikantną pastą harrisa, pokruszonymi orzeszkami nerkowca i chrupiącymi Grissini

Danie główne:

Błękitne tagliatelle naturalnie barwione kwiatami klitoriii ternateńskiej z krewetkami marynowanymi w złotym rumie, dynią i prażonym kalafiorem w kokosowej otoczce

Deser:

Puszyste pianki waniliowe w migdałowej skorupce z ganache z prażonego czarnego sezamu, świeżymi truskawkami, kwiatami jadalnymi i aromatyczną miętą

 

Fuente

Menu A

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Grzanka z palonym kozim serem, karmelizowaną cebulką i gruszką, skropiona oliwą szczypiorkową

Danie główne:

Pierś z kaczki z grilla, puree z dyni o delikatnej nucie pomarańczy, buraczane kimchi, żel z jeżyn oraz sosem balsamicznym

Deser:

Deser w kształcie jesiennej gruszki. Wypełniony compote gruszkowym z białym winem, musem cynamonowym na kremie bawarskim i musem gruszkowym

Domów na miejscu dodatkowe Martini Fiero & Tonic!

 

Menu B

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Aksamitny krem z dyni z delikatną nutą mleka kokosowego i karmelizowaną śliwką

Danie główne:

Risotto z leśnymi borowikami, delikatnym mascarpone i kroplą aromatycznej oliwy truflowej

Deser:

Deser w kształcie jesiennej gruszki. Wypełniony compote gruszkowym z białym winem, musem cynamonowym na kremie bawarskim i musem gruszkowym

Domów na miejscu dodatkowe Martini Fiero & Tonic!

 

Ikeda Sushi

Menu A

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Yaki Tori z kurczakiem

Delikatne kawałki kurczaka grillowane na japońskich szpikulcach, marynowane w aromatycznym tare i podane w formie przystawki inspirowanej tokijskimi izakayami.

Danie główne:

Futomak z tatarem z łososia

rolka futomak wypełniona kremowym tatarem z łososia, podkreślona nutą świeżych dodatków – harmonia tradycji i nowoczesnej sztuki sushi.

Deser:

Pudding z mango

Aksamitny, egzotyczny pudding na bazie dojrzałego mango, z subtelną słodyczą i lekkością, która idealnie dopełnia japońską ucztę.

 

Menu B

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Yaki Tori z tofu

Chrupiące kostki tofu w aromatycznej marynacie, grillowane i podane w stylu japońskich przekąsek, z nutą dymnego posmaku.

Danie główne:

Futomak z warzywami w tempurze

Złocista tempura z sezonowych warzyw owinięta w tradycyjny futomak – lekkość, chrupkość i bogactwo smaków w roślinnej odsłonie.

Deser:

Pudding z mango

Aksamitny, egzotyczny pudding na bazie dojrzałego mango, z subtelną słodyczą i lekkością, która idealnie dopełnia japońską ucztę.

 

Indian Taste

Menu A

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Chrupiący pierożek nadziewany aromatycznym farszem z ziemniaków, zielonym groszkiem i kawałkami kurczaka. Podawane z sosem jogurtowo-miętowym.

Danie główne:

Grillowane w tandoori mięso kurczaka ze specjalnymi indyjskimi przyprawami w lekko słodkim, kremowym sosie pomidorowo-orzechowym gotowanym z dodatkiem masła.

Butter Naan: Indyjski chlebek z białej mąki, maślany

Plain Rice: Gotowany ryż basmati

Deser:

Tradycyjne kulki serowo-mleczne w słodkim syropie z kardamonem x4


Menu B

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Chrupiący pierożek nadziewany aromatycznym farszem z ziemniaków zielonym groszkiem. Podawane z sosem jogurtowo miętowym

Danie główne:

Grillowane w tandoori ser paneer ze specjalnymi induskimi przyprawami w pomidorowym sosie ze śmietaną i dużą ilością indyjskich przypraw zawierających imbir, czosnek, kurkumę, czerwone chili, garam masalę, kolendrę i kmin

Butter Naan: Indyjski chlebek z białej mąki, maślany

Plain Rice: Gotowany ryż basmati

Deser:

Ryżowy pudding z pistacjami i szafranem

 

Karolina Park

Menu A

Przystawka:

Pieczywo własnego wypieku / kurki z boczkiem / natka pietruszki / kremowa gorgonzola

Danie główne:

Filet z kaczki / saccottini serowe / sos jeżynowy / purée z dyni z estragonem i pomarańczą / pieczone jabłko

Deser:

Crumble śliwkowe / cynamonowa kruszonka / kwaśna śmietana

 

Menu B

Przystawka:

Zupa szczawiowa / purée ziemniaczane / konfitowane żółtko / wędzona śmietana / oliwa koperkowa

Danie główne:

Ravioli z kurkami / palone masło / rokitnik / prażone orzechy ziemne

Deser:

Crumble śliwkowe / cynamonowa kruszonka / kwaśna śmietana

 

Kuk Nuk

Menu A

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Tatar wołowy / focaccia / biała cebula / ogórek marynowany / grzyby shimeji / żółtko / musztarda dijon / olej szczypiorkowy

Danie główne:

Polędwiczka wieprzowa sous-vide / purée ziemniaczano-truflowe / marynowana cebula / dziki brokuł / sos borowikowy

Deser:

Mus piernikowy / powidła śliwkowe / czekolada

Domów na miejscu dodatkowe Martini Fiero & Tonic!

 

Menu B

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Hummus z pastą harissa / glazurowane warzywa korzeniowe / granat / kolendra / topinambur

Danie główne:

Polędwica z dorsza / czarna soczewica / groszek zielony / pak choi / sos holenderski / olej koperkowy

Deser:

Mus piernikowy / powidła śliwkowe / czekolada

Domów na miejscu dodatkowe Martini Fiero & Tonic!


Kulisy

Menu A

Przystawka:

Borowiki zapiekane w śmietanie z ziołami i parmezanem, grzanka

Danie główne:

Pastrami podane na brioche, aioli z czarnego czosnku, ogórek marynowany

Deser:

Mini tarta pistacjowa

 

Menu B

Przystawka:

Ser halloumi marynowany podany z grilla z rukolą, vinegret miodowo-cytrynowy

Danie główne:

Makaron z pastą truflową

Deser:

Krem limonkowo-miętowy podany z mango na kruszonce

 

Lizbona

Menu A

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

KROKIET

pieczony kurczak / fasolka adzuki / halapeńo / wędzony pomidor

Danie główne:

PORCHETTA

boczek rolowany / gratena zimniaczano-serowa / warzywa brunoise / ciemne gravy

Deser:

KNEDEL

batat / śliwka / orzech laskowy / pistacja / biała i czarna czekolada / habry

 

Menu B

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

PATATAS

ziemniak opiekany / aji verde / kapar

Danie główne:

TARTA

ciasto francuskie / borowik / podgrzybek / raclette / parmezan / por / estragon

Deser:

KNEDEL

batat / śliwka / orzech laskowy / pistacja / biała i czarna czekolada / habry

 

Okovita

Menu A

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Krem z suszonych podgrzybków

tarciuch ziemniaczany / prażone orzechy z solą / wiejski ser / oliwa tymiankowa

ang.

Cream of Dried Porcini Mushrooms served with traditional potato tarciuch, roasted salted nuts, farmhouse cheese, and a drizzle of thyme-infused olive oil

 

Danie główne:

Rolowany boczek

glazura z syropu sosnowego / pączek ziemniaczany nadziewany purée z dyni i pigwy / sos rumiany z jałowcem i trawą żubrową / smażona dynia

 

ang.

Rolled Pork Belly

glazed with pine syrup, accompanied by a potato doughnut filled with pumpkin and quince purée, finished with a juniper–bison grass jus and crispy fried pumpkin

 

Deser:

Ciastko migdałowe

krem arachidowy / banan / rum / popcorn z bezy szwajcarskiej

 

ang.

Almond Cake

with peanut cream, caramelised banana, a touch of rum, and Swiss meringue popcorn

 

Menu B

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Mus z wędzonego pstrąga

sałatka z kopru włoskiego i śliwki / marynowana biała rzepa / majonez chrzanowy / bagietka na zakwasie

ang.

Smoked Trout Mousse

fennel and plum salad, pickled daikon radish, horseradish mayo, and sourdough baguette

 

Danie główne:

Pierogi

dynia / kasza pęczak / kapusta / mus z żółtej papryki / oliwa z werbeny / piana z palonego masła rakowego

ang.

Pierogi

delicate dumplings filled with pumpkin, pearl barley and cabbage, served with yellow pepper mousse, verbena-infused olive oil, and a froth of burnt crayfish butter

 

Deser:

Ciastko migdałowe

krem arachidowy / banan / rum / popcorn z bezy szwajcarskiej

ang.

Almond Cake

with peanut cream, caramelised banana, a touch of rum, and Swiss meringue popcorn

 

Sushija

Menu A

Przystawka:

Tataki z łososia w aromatycznym sosie ponzu, podane z japońską rzodkiewką

Danie główne:

Kaczka po pekińsku z wyrazistym sosem słodko - pikantnym, świeżymi warzywami i naleśnikami ryżowymi

Deser:

Smażone lody w kokosowej tempurze z aksamitnym musem z marakui

 

Menu B

Przystawka:

Tatar z łososia na łódeczkach ryżowych z soczystym musem z mango

Danie główne:

Pieczone mule z kawiorem tobiko, kremowym serem i sosem chilli

Deser:

Japońskie dango z kremem miso caramel oraz karmelizowanymi orzechami

 

Tbiliso

Menu A

Przystawka:

Chinkali w trzech jesiennych wariantach: kaczka z nutą wiśni, łosoś z akcentem cytryny oraz warzywa korzenne ze świeżą miętą

Danie główne:

Jagnięcina sous vide na aksamitnym purée z dyni piżmowej, podawana z sosem winogronowym

Deser:

Kremowy sernik wypełniony galaretką z czerwonego wina z musem gruszkowym

 

Menu B

Przystawka:

Tatar z  bakłażana i pomidora z chrupiącym szotis puri oraz aromatycznym sosem adżyka

Danie główne:

Pieczony pstrąg podany na korzeniu kopru włoskiego w lekkim sosie z trawy cytrynowej

Deser:

Gruszka karmelizowana w winie z puszystą pianką kardamonową

 

The Garden w Hotelu Hilton Rzeszów

Menu A

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Szarpana dziczyzna, colesław z kapusty czerwonej z dodatkiem musztardy francuskiej i proziakiem

Danie główne:

Rolada z polędwiczką wieprzową sous- vide i mieloną wołowiną, puree ziemniaczane z czarnym czosnkiem,  sos kurkowo- tymiankowy z warzywami korzeniowymi i mizerią z kiszonego ogórka

Deser:

Semifredo gruszkowe w gorzkiej czekoladzie na biszkopcie lawendowym, mus gruszkowy, galaretka z czarnego bzu i limonki, owoce sezonowe

 

Menu B

Przystawka

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Sałatka z pstrągiem, panierowanym wędzonym twarogiem , ciecierzycą i mandarynką, mus z pieczonej dyni, grzanka pszenna, vinegret limonkowo- pietruszkowy

Danie główne:

Lasagne ze szpinakiem, oliwkami, suszonymi pomidorami i parmezanem, grillowane krewetki w sosie ananasowo- śmietanowym

Deser:

Semifredo gruszkowe w gorzkiej czekoladzie na biszkopcie lawendowym, mus gruszkowy, galaretka z czarnego bzu i limonki, owoce sezonowe

 

Umami

Menu A

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

KOREAŃSKI TATAR WOŁOWY Z PANKO

wołowina / olej sezamowy / shichimi / por / sos ponzu / panko / oliwa kolendrowo - limonkowa / kiszonki / pieczywo

Danie główne:

RAMEN Z KACZKĄ

długogotowany bulion z kaczki / świeży makaron ramen / filet z kaczki / grzyby shitake / tykwa / palona pomarańcza / żurawina / kolendra / cynamon

Deser:

PIECZONE JABŁKO

pieczone jabłko / frużelina wiśniowa / lody bakaliowe / cynamon / skórka yuzu


Menu B

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

SUSHI ZE SZPARAGAMI I MANGO

uramak 4szt. ze szparagami w tempurze / mango / serek philadelphia / tykwa / ogórek / liofilizowane maliny / pistacje

Danie główne:

ŁOSOŚ TERIYAKI

stek z łososia w glazurze teriyaki / puree tom yum / puree z zielonego groszku / imbirowa marchewka

Deser:

PIECZONE JABŁKO

pieczone jabłko / frużelina wiśniowa / lody bakaliowe / cynamon / skórka yuzu

 

Wina Dajcie

Menu A

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Arancini z serem bursztyn podane z sosem z żółtych pomidorów, musem z czerwonej papryki i czipsem z prosciutto crudo

Danie główne:

Wolno pieczony policzek wieprzowy podany z puree ziemniaczanym z grana padano, piklowanym kalafiorem, świeżym ogórkiem, musem z pietruszki, jabłka i trawy cytrynowej, żelem z kiszonego ogórka i pudrem z koperku

Deser:

Cannolo z kremem z ricotty, pistacjami i musem z malin

Domów na miejscu dodatkowe Martini Fiero & Tonic!

 

Menu B

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Carpaccio z kalarepy podane z boczniakami i pieczarkami brunatnymi, kremem truflowym, musem z dyni i ziemią z oliwek

Danie główne:

Stek z brokułu podany z risotto z gorgonzolą, pistacjami i musem z rabarbaru i buraka

 

Deser:

Cannolo z kremem z ricotty, pistacjami i musem z malin

Domów na miejscu dodatkowe Martini Fiero & Tonic!

 

Zielony Kompleks Dwór Ostoya

Menu A

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Carpaccio wołowe

(polędwica wołowa w musztardzie francuskiej i trybuli / piklowana czerwona cebula w sosie Worcestershire  / kapary / parmezan / rucola)

Danie główne:

Gicz jagnięca / puree z marchewki i marakui / confitowana marchewka / sos

Deser:

Monoporcja z białą czekoladą

 

Menu B

Przystawka:

PREZENT! Dla pierwszych Foodies klasyczna Pepsi Twist 0,33 na wynos na koniec rezerwacji. Spiesz się, liczba ograniczona! (do wyczerpania zapasów, dostępność puszek zależna od terminu wizyty w restauracji)

Tatar z pieczonych buraków z musem z koziego sera / orzechy pekan w syropie klonowym / biszkopt szpinakowy / pianka owocowa

Danie główne:

Łosoś z grilla na puree cytrynowym z sosem typu bisque / krewetki / pomidorki koktajlowe

Deser:

Monoporcja z białą czekoladą

 

O RestaurantWeek:

Już od ponad 10 lat RestaurantWeek® wspiera promowanie w Polsce kultury Foodie. Przez ten czas Festiwal zyskał popularność jako wydarzenie umożliwiające wspólne odkrywanie smaków przy restauracyjnym stole. Dziś RestaurantWeek® jest największym biletowanym wydarzeniem w kraju oraz jednym z największych Festiwali restauracyjnych na świecie. Cena za to wyjątkowe doświadczenie, które warto dzielić z Bliskimi, zaczyna się od 69,99 zł (+ opłata rezerwacyjna 9,99 zł, min. 2 osoby + 10 zł prime time).

Prawie milion spotkań w tysiącach najlepszych restauracji w Polsce, ponad 2 miliony zarezerwowanych menu, setki debiutów, niezliczone chwile radości przy stole – to wszystko dzięki zaangażowaniu polskich Foodies! Dołącz do nich i daj się prowadzić przez kulinarne odkrycia – to właśnie rekomendacje #FromFoodiesForFoodies, wskazują najlepsze restauracje, które warto odwiedzić i smaki, których nie można przegapić!


Reklama

Komentarze

Pozostałe wiadomości

Aktualności

Starbucks otwiera kolejną kawiarnię w Rzeszowie

Starbucks rozszerza swoją działalność w stolicy Podkarpacia. Nowa kawiarnia tej popularnej marki powstaje w centrum kulturalno-handlowym Millenium Hall.

Aktualności

Street Food Festival wraca do Rzeszowa. Foodtrucki zaparkują przed Galerią Nowy Świat

Zbliża się wielka uczta dla miłośników ulicznego jedzenia. Już w najbliższy weekend w Rzeszowie odbędzie się pierwsza w tym sezonie edycja Street Food Festival.

Aktualności

Makaroniarze otwierają kolejny lokal w Rzeszowie. W dniu otwarcia gratisy i gość specjalny

Restauracja Makaroniarze otwiera drugi lokal w stolicy Podkarpacia. Nowy punkt zlokalizowany jest na ul. Dąbrowskiego 79, w sąsiedztwie Instytutu Muzyki Uniwersytetu Rzeszowskiego

Aktualności

W Rzeszowie otwarto nowy punkt Dara Kebab

Dara Kebab nieustannie rozwija sieć swoich lokali na terenie stolicy Podkarpacia. 10 marca odbyło się otwarcie kolejnego punktu marki, przy ul. Okulickiego.

Aktualności

Przy ul. Grunwaldzkiej otwarto nowy lokal serwujący proziaki

W samym centrum Rzeszowa, a dokładnie przy ul. Grunwaldzkiej 18 otworzyła się Proziakarnia. Lokal oferuje popularny podkarpacki przysmak tworzony na bazie starych receptur połączonych z „nutą nowoczesnej kreatywności”.

Aktualności

Rekordowa liczba rzeszowskich restauracji w wiosennej edycji Restaurant Week

Ruszyły rezerwacje na festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach. Wiosenna edycja Restaurant Week rozpocznie się 4 marca i potrwa do 17 kwietnia 2025 r. Tym razem do udziału w festiwalu zgłosiła się...

Aktualności

Zamiast kebaba będzie… kebab. Przy ul. Hetmańskiej powstaje nowy lokal

Jeszcze w tym miesiącu, przy ul. Hetmańskej 73, na parterze jednego z wieżowców Bulwary Park, ma otworzyć się nowy lokal gastronomiczny. Do niedawna jeden ze swoich punktów miał tu Karpat Kebab. Teraz...

Aktualności

8. urodziny Lord Jack: koncert, degustacje, pokazy ilucji i wiele więcej

Mieszcząca się na rzeszowskim Rynku restauracja Lord Jack świętuje 8 lat istnienia. Z tej okazji przez cały weekend (7 – 9.02.2025) możecie liczyć na szereg urodzinowych atrakcji, w tym koncert, urodzinowy tort,...

Reklama