Rzeszów - Czwartek, 11.12.2025
Reklama

Kebab z jeleniną, dziczyzną lub gęsiną… Limitowana oferta rzeszowskiego lokalu

Dodano: 10.12.2025 r. / Redakcja

fot. RzeszowskieSmaki.pl
fot. RzeszowskieSmaki.pl

Lokal Zapitala z kuchnią bliskowschodnią wprowadził limitowane, „tygodniowe specjały”. W każdą sobotę grudnia, klienci mogą degustować cztery rodzaje mięs serwowane w lawaszu lub w bułce. W najbliższy weekend na grilla wjeżdża dzik.

Akcja rozpoczęła się 6 grudnia. Podczas minionego weekendu w lokalu serwowano mięso z jelenia marynowane w jałowcu, czosnku oraz czerwonym winie.

Kolejny mięsny specjał „wjeżdża na grilla” w najbliższa sobotę, 13 grudnia. Tym razem klienci lokalu będą mogli skosztować mięsa z dzika marynowanego w Żubrówce i rozmarynie, z nutą czerwonego pieprzu, kolendry, kminku i oregano.

Zgodnie z zapowiedziami, w kolejne grudniowe weekendy w ofercie pojawią się: gęsina oraz kaczka.

Pamiętajcie, że „tygodniowe specjały” dostępne są tylko i wyłącznie w soboty - do wyczerpania zapasów. Wybrane mięso można zamówić w bułce lub zawinięte w chrupiącym lawaszu.

Reklama

Komentarze

Pozostałe wiadomości

Aktualności

Street Food Festival wraca do Rzeszowa. Foodtrucki zaparkują przed Galerią Nowy Świat

Zbliża się wielka uczta dla miłośników ulicznego jedzenia. Już w najbliższy weekend w Rzeszowie odbędzie się pierwsza w tym sezonie edycja Street Food Festival.

Aktualności

Makaroniarze otwierają kolejny lokal w Rzeszowie. W dniu otwarcia gratisy i gość specjalny

Restauracja Makaroniarze otwiera drugi lokal w stolicy Podkarpacia. Nowy punkt zlokalizowany jest na ul. Dąbrowskiego 79, w sąsiedztwie Instytutu Muzyki Uniwersytetu Rzeszowskiego

Aktualności

W Rzeszowie otwarto nowy punkt Dara Kebab

Dara Kebab nieustannie rozwija sieć swoich lokali na terenie stolicy Podkarpacia. 10 marca odbyło się otwarcie kolejnego punktu marki, przy ul. Okulickiego.

Aktualności

Przy ul. Grunwaldzkiej otwarto nowy lokal serwujący proziaki

W samym centrum Rzeszowa, a dokładnie przy ul. Grunwaldzkiej 18 otworzyła się Proziakarnia. Lokal oferuje popularny podkarpacki przysmak tworzony na bazie starych receptur połączonych z „nutą nowoczesnej kreatywności”.

Aktualności

Rekordowa liczba rzeszowskich restauracji w wiosennej edycji Restaurant Week

Ruszyły rezerwacje na festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach. Wiosenna edycja Restaurant Week rozpocznie się 4 marca i potrwa do 17 kwietnia 2025 r. Tym razem do udziału w festiwalu zgłosiła się...

Aktualności

Zamiast kebaba będzie… kebab. Przy ul. Hetmańskiej powstaje nowy lokal

Jeszcze w tym miesiącu, przy ul. Hetmańskej 73, na parterze jednego z wieżowców Bulwary Park, ma otworzyć się nowy lokal gastronomiczny. Do niedawna jeden ze swoich punktów miał tu Karpat Kebab. Teraz...

Aktualności

8. urodziny Lord Jack: koncert, degustacje, pokazy ilucji i wiele więcej

Mieszcząca się na rzeszowskim Rynku restauracja Lord Jack świętuje 8 lat istnienia. Z tej okazji przez cały weekend (7 – 9.02.2025) możecie liczyć na szereg urodzinowych atrakcji, w tym koncert, urodzinowy tort,...

Aktualności

W Rzeszowie otwarto stacjonarny punkt Kuchni Vikinga

7 stycznia 2025 odbyło się uroczyste otwarcie stacjonarnego punktu Viking Point w stolicy Podkarpacia. Lokal znajduje się przy ul. Podwisłocze, na parterze jednego z budynków Capital Towers.

Reklama